The Journey With Spang Makandra

De eerste kennismaking

Ken je dat gevoel van ergens binnenlopen en alle ogen op je gericht hebben, maar je toch nog gemakkelijk voelen? Ik ook niet. Maar toch is dit wat ik kan zeggen, als ik moet beschrijven wat ik voelde toen ik voor het eerst binnenliep bij Spang Makandra. Daar zat een jong, dynamisch en gedreven team, dat zich inzet voor de day to day online communicatie van hun clienten. Want Spang Makandra is toch het Internet Marketing Buro dat zorgt voor ondersteuning bij communicatie via het internet? Op dat moment had ik geen idee wat dit allemaal precies inhield. Dat Facebook en een website erbij hoorden, was wel duidelijk. Na het eerste gesprek wist ik het zeker: bij dit team wil ik bij gaan horen. De weggelegde functie was ook een waar ik me helemaal in thuis voelde: Digital Consultant. Hoe en waar ik al de nodige kennis op zou doen, was toen nog niet helemaal duidelijk.

Investeren in Manpower; dus ook in mij en jou!

Na een uitdagende selectie traject met een briljante toets, ontving ik een geweldige mail: ik was geselecteerd! Ik mocht gaan behoren tot het team! Wat geweldiger was is dat Spang Makandra bereidt was te investeren in mij; er was een volledig uitgewerkte opleidingstraject tot een volwaardige Digital Consultant. Tijdens dit traject werden niet alleen interne processen en vakkennis bijgebracht, maar werd ook geïnvesteerd in personal skills development. Het bijwonen van congressen en externe trainingen en het participeren aan events behoren ook tot dit traject. Zo mocht ik al heel vroeg mee participeren in een “Masterclass Produceren”. Na drie maanden mocht ik mezelf junior Digital Consultant noemen, en was ik na een ontgroening tijdens de “Spang Hour” officieel een Spang Makker.

Naast het investeren in eigen Manpower, gelooft Spang Makandra ook in het investeren in de samenleving. Daarom organiseren wij (ja wij, want ik hoor er ook bij) vaak Innovative visits (bij Spang Makandra), maar ook events, trainingen en workshops. Deze knowledge sharing sessies zijn vooral bedoeld om de kennis die wij in-house hebben, te delen met iedereen om ons heen. Immers: Sharing is Caring en als je je kennis deelt, word jij er uiteindelijk alleen maar beter van. Voor meer informatie over onze knowledge sharing sessies is het natuurlijk belangrijk dat je onze website en social media kanalen in de gaten houdt.

Lean and agile

Customer Intimacy, Product Leadership en Operational Excellence zijn standaarden die bij ons hoog in het vaandel staan. Wij geloven dat deze drie standaarden ons uniek maken en dat wij hierin moeten excelleren. Om dit te kunnen bewerkstelligen, werken wij volgens het Lean and Agile Systeem, wat zegt dat je grote taken in kleinere delen moet splitsen (immers een olifant eet je hapje voor hapje!) en deze ook visueel moet maken. Dit systeem maakt het (bijna) onmogelijk om een taak over het hoofd te zien. Dit is mede de reden voor alle Kanban borden binnen elke engine (ja engine en geen afdeling) bij Spang Makandra. Los van het feit dat alle taken, middels kaarten, zijn aangebracht op de kanban borden, is het ook mogelijk om de progressie van een taak te volgen. Zo weet ik bijvoorbeeld dat een van mijn collega’s nu bezig is met taak x, en dat ik hem over een dag of  2 mag (lees moet) QA-en (Quality Assurance); dan staat de kaart onder QA en is het toegewezen aan mij.

Wie is de directeur?

Binnen bijna elke organisatie is er wel een directeur en zijn er ook wel managers. Aangezien Spang Makandra een horizontale organisatie is, hebben wij geen directeur maar een servant catalyst. Wij praten ook niet van managers, maar van operational leads. Immers een manager managet en een lead leidt (zijn of haar team). De servant catalyst zorgt ervoor dat wij alle mogelijkheden hebben om ons werk optimaal uit te kunnen voeren. De operational leads zijn verantwoordlijk voor de day to day operatie binnen hun engine.

Omdat er sprake is van een horizontale organisatie komt feedback geven op day to day basis voor. Dit is niet altijd even leuk, maar wel belangrijk als je wil dat je een goede samenwerking hebt en optimale prestaties kan leveren.

Spang Makandra 2.0

Met de komst van mijn baan bij Spang Makandra is een ander traject van mijn leven gestart; education during work. Education op het gebied van practical skills, maar ook personal development. Natuurlijk is het dan ook belangrijk om deze kennis te delen.
Samen met het team kunnen wij met alle opgedane kennis werken aan de opbouw van elkaar en Spang Makandra. Spang Makandra van meer fun, fame en finance. Spang Makandra waar customar intimacy, operational excellence en product leadership hoog in het vaandel blijven staan. Spang Makandra dat kan blijven investeren in human power. Kort gezegd Spang Makandra 2.0.

Kimberly Sanrawi